Om oss

Muminmuggar till hela världen

Vem vi är

Finmug Ab är ett finländskt familjeföretag. Muminmuggarna var först bara en kär hobby. Vår enda ambition var att skaffa olika muminmuggar för eget bruk. Under studietiden blev hobbyn ibland lite dyr, så vi sålde några av våra mer värdefulla muggar. Snart upptäckte vi att muggarna betalat sig själv tillbaka, men att vi ändå hade muminmuggar kvar i skåpet. 

Det var då vi började köpa och sälja muminmuggar i Finland. Senare hörde vi av en slump att det kunde finnas en marknad för muminmuggar också utanför Finlands gränser. Vi bestämde oss för att prova på. Snart började vår verksamhet bära kommersiellt, och vi bestämde oss för att grunda ett eget aktiebolag med namnet Finmug Ab. Namnet är engelskspråkigt, eftersom merparten av våra produkter säljs till utlandet. Prefixet “fin” hänvisar till Finland, men vi gillar också den svenskspråkiga innebörden: vi säljer fina muggar! Besök våra sidor på instagram @finmug: där hittar du bilder med mumintematik, lotterier och en rejäl dos ren och enkel glädje!

 

Verksamhetsidé

Vårt mål är att erbjuda ett fint urval muminprodukter åt människor världen runt. Här ska var och en kunna hitta fina muminprodukter från förmånliga begagnade föremål till splitter nya produkter av olika slag i bästa tänkbara skick. Tusentals sålda produkter har fört med sig nöjda kunder i bl.a. Finland, Sverige, Norge, Danmark och Tyskland.

 

Vi säljer

I muminvärlden är huvudprodukten vanligtvis muminmuggen. Vi vill upprätthålla ett mångsidigt urval där du även hittar en rik uppsättning andra muminprodukter som muminskålar, - tallrikar, -kannor, -figurer och -bestick.

 

Vi köper

Vi köper i regel större mängder muminprodukter åt gången. Vi hämtar produkter som säljs i Uleåborgstrakten men kan i särfall också hämta dem från andra ställen i Finland. Så om du överväger att sälja din samling, ta gärna kontakt med oss så gör vi ett anbud! 

 

Leverans

Våra produkter når i regel fram till kunden per post. Produkterna är känsliga, och därför packar vi ner dem mycket omsorgsfullt. Återanvändning är viktigt, och till en början använde vi alltid återvunna material som skolådor och tidningspapper. Paketen blev individuella och unika både på utsidan och inuti. Den växande mängden paket har sedermera tvingat oss att använda inköpt kartong i paketeringen. 

 

Kvalitet

Nöjda kunder är vår viktigaste belöning. Vi vill att du som vår kund får just den produkt du beställt. Därför har du som kund möjlighet att välja just din favorit i ett brett sortiment med produkter i olika skick. De begagnade produkterna är inte felfria, men de är avsevärt förmånligare än våra klistermärkesbeklädda prima samlingsprodukter. 

Vi granskar noggrant varje produkt innan den skickas till kunden för att se till att var och en säkert får precis det den beställt. Hittills har vi fått endast positiv feedback om våra produkters kvalitet och vår kundservice. Du kan läsa kommentarer vi fått på https://www.tradera.com/profile/feedback/4547003/finmug?role=all&rating=all&page=1

 

Vi köper muminmuggar

Vi vill vara ett pålitligt ställe också för dig som säljer dina muminprodukter. Därför är vår inköpspolicy transparent och vår prisberäknare tillgänglig för alla. Hos oss får du alltid samma opartiska anbud oberoende av om du helt enkelt råkar ha några överlopps muminmuggar eller är de mest erfarna av muminsamlare. 

Obs! Vi köper i allmänhet inte paket på under 200 €.