Kokoelma Muumimukit

 Finmugin verkkokaupassa on tarjolla muumimukeja useilla eri vaihtoehdoilla. Erityistä on finmugilla se, että jopa tarrallisille mukeille on tarjolla vaihtoehtoja (made in finland, made in thailand ja erilaiset värivaihtoehdot uusille kesäsesonkimukeille). 

Tarkistamme jokaisen muumimukin erikseen, jolloin voimme tarjota erilaisia kuntoluokkavaihtoehtoja. Erityistä finmugilla on se, että tarkistamme tarrallisista mukeista jopa pienimmät esteettiset virheet, jotta voimme tarjota muumimukien keräilijöille parasta mahdollista palvelua. Myös pohjaleima on valittavissa, jos tuotteesta on tehty erilaisia pohjia (vuosileima, kruunuleima tai uudempi arabian "by arabia" -leima.)

Yhdestä muumimukista saattaa siis finmugilla olla jopa yli kymmenen erilaista vaihtoehtoa. Tuotekuvauksissa on kerrottu, minkälaisia vaihtoehtoja muumimukista voi olla olemassa. Kaikkia vaihtoehtoja ei ole aina tarjolla, mutta pyrimme hankkimaan tuotteita koko ajan lisää! Jos olet myymässä muumimukeja, katso meidän ostohinnastomme täältä.

Kaikki tuotekuvat ovat esimerkkikuvia lukuunottamatta 90-luvun muumimukeja ja virheellisiä tuotteita. Meidän kuvissa näkyy vesileima "finmug", jota ei oikeasti ole tuotteissa.

 

 

Lisätietoa muumimukien tarroista ja pohjaleimoista täältä:

Mistä tietää missä muumimuki on valmistettu?

Valmistusmaa selviää muumimukissa olevasta tarrasta. Suomessa valmistettuja muumimukeja ovat ainakin ne tarralliset muumimukit, joiden tarrassa on teksti: Made in Finland. Thaimaassa tehtyjä ovat Made in Thailand -muumimukit. Muista tarroista tai pohjaleimasta ei voi päätellä muumimukin valmistusmaata. Joitain muumimukeja on kuitenkin valmistettu pelkästään Suomessa, joten näissä tapauksissa myös tarrattomat muumimukit ovat Suomessa tehtyjä.

Mitä tarkoittaa muumimukin kruunuleima?

Muumimukikeräilijän nimittämä kruunuleima, ”Arabia Finland”, on ollut Arabian tehtaanmerkki vuosina 1981-2014. Jotkut keräilijät arvostavat tätä kruumuleimaa ja siksi keräävät kokoelmiinsa pelkästään kruunuleimallisia tuotteita. Tämä kruunuleima ei kuitenkaan takaa sen suomalaisuutta, sillä myös Arabian thaimaalaisissa tehtaissa painettiin tämä kruunuleima muumimukin pohjaan vuoteen 2014 asti.

Mitä erityistä on vuosileimallisessa muumimukissa?

Muumimukin pohjassa voi olla tuotannon aloitusvuoden vuosiluku, jolloin se on valmistettu. Vuosileima löytyy muumimukeista, joiden valmistus on aloitettu vuosina 1996-2001. Nämä vuosi- ja kruunuleimalla olevat muumimukit ovat erityisen arvokkaita niiden harvinaisuuden vuoksi.

Kruunuleiman lisäksi vuosiluku löytyy myös muutaman erikoismuumimukin pohjasta esimerkiksi Muumipeikko Unelmoi ja Iltapurjehdus -mukeista. Sittemmin vuoden 2014 jälkeen, kun kruunuleima vaihtui uudempaan leimaan (By Arabia), on kaikkiin sesonki- ja erikoismukeihin lisätty vuosiluku.

Vuoden 2014 aikana Arabian tehtaan merkki on muuttunut. Tämän jälkeen jokaisen sesonkimuumimukin pohjaan on lisätty valmistusvuosi.

Mitä tarkoittaa "haamuleima"?

Haamuleima, eli uusimpien muumimukien pohjasta löytyvä kahden kirjaimen ja neljän numeron sarja. Kirjaimet viittaavat valmistuspaikkaan ja numerot valmistuspäivämäärää. Esim CR1013 leimalla varustettu muki on valmistettu lokakuussa 2013.

Mitä erityistä on muumimukin tarrassa?

Erilaisilla tarroilla voi olla suurikin merkitys muumimukin arvossa. Arvostus johtuu siitä, että tarrasta voidaan päätellä muumimukin alkuperä tai ikä. Arvokkaimpana tarrana pidetään Made in Finland -tarraa sen suomalaisuuden vuoksi. Vähiten arvossa on Made in Thailand -tarra, koska sitä ei ole valmistettu Suomessa. Muista tarroista, kuten ”arabia.fi” ja ”Iittala Group”, ei voi päätellä niiden alkuperää.

Mihin mukeihin on tehty erivärisiä tarroja?

Vuodesta 2017 lähtien kesäsesonkimukeihin on tehty kolmen värisiä tarroja. Yhdessä laatikollisessta (6kpl) muumimukeja on kesäsesonkimukista riippuen yleensä 3kpl vihreitä tarroja, 2kpl punaisia tarroja ja 1kpl keltaisia tarroja. Tämän vuoksi tarran värillä saattaa olla merkitystä varsinkin silloin, jos keräilijät alkavat keräämään myös eriväriset tarrat kokoelmiinsa.

Esimerkkejä: Kesäteatteri (2017)Lähdetään lomalle (2018)Iltauinti (2019)Loikoilua (2020)