Finmugin kuntoluokat, tarravaihtoehdot ja pohjaleimat

Lisätietoa muumimukeista 

Vinkkejä oikean muumimukin tai muun muumituotteen valintaan

Kaupan päälle: Finmug laittaa jokaisen muumimukin mukaan pienen laatukortin. Laatukortissa kerrotaan onko muki tarrallinen vai tarraton ja missä kuntoluokassa se on. Alta löydät tarkempaa tietoa kuntoluokista, tarroista ja jopa pohjaleimoista.

Laatukortti muumimukeille

Kunto

Tarrallinen & Superhyvä: Valitse tämä, jos keräilet tai haluat antaa lahjaksi uusia ja täydellisiä muumimukeja sekä maksat mielellään käsintarkistetusta huippulaadusta hieman enemmän. Mukissa oleva tarra on huippukunnossa. Lasitteessa tai kuvituksessa ei myöskään ole tehdasvirheitä, joita löytyy tarkasti katsomalla melkein joka toisesta muumimukista. Tämä on se muki, jonka tarkka keräilijä valitsee kaupassa käydessään kaikkien mukien joukosta, mielellään hyvässä valossa 😉

Tarrallinen & Aivan hyvä: Valitse tämä, jos haluat varmasti käyttämättömän mukin joko itselle tai lahjaksi ja muumituotteen saajalle kelpaa aivan tavallinen kaupasta saatava tarrallinen tuote.
Tämä muki on uusi, mutta siinä saattaa olla muumituotteille hyvin tavallisia tehdasvirheitä tai muita pieniä jälkiä lasitteessa tai tarrassa. Selkeyden vuoksi olemme kuvanneet tavallisimpia virheitä lasitteessa ja tarrassa. Voit katsoa esimerkkikuvat sivun alalaidasta.

Tarrallinen & Kovia kokenut: Valitse tämä, jos haluat hieman edullisemmin uuden tarrallisen mukin. Tarrassa sekä lasitteessa saattaa olla selkeitä virheitä, mutta muki on ehjä.

 

Tarraton & Superhyvä: Valitse tämä, jos välität laadusta, mutta et tarroista. Tästä saa hieman edullisemmin uuden ja virheettömän muumimukin. Tämä muki on hyvin todennäköisesti käyttämätön, koska emme ole löytäneet siitä mitään käytön jälkiä tai tehdasvirheitä. Tämä muki on hyvä valinta myös keräilyyn.

Tarraton & Aivan hyvä: Valitse tämä, jos haluat mukin edullisesti, mutta kuitenkin kohtuullisen hyvässä kunnossa. Tässä mukissa voi olla jonkin verran käytön jälkiä. Näitä mukeja ostetaan pääasiassa tavalliseen arkikäyttöön. 

Tarraton & kovia kokenut: Valitse tämä, jos haluat ostaa muumituotteita erittäin edulliseen hintaan. Mukissa on erittäin paljon käytönjälkiä, mutta muki on kuitenkin ehjä. 

 

Tarra

Thailand: Halvin tarravaihtoehto. Valitse tämä, jos sinulle ei ole merkitystä, missä maassa muki on valmistettu. Suomessa ollut Arabian tehdas lopetti muumituotteidein valmistuksen vuonna 2015. Vuoden 2015 jälkeen valmistettuja mukeja ei ole tarjolla kuin Made in Thailand -tarralla.

Finland: Arvokkain tarravaihtoehto. Valitse tämä, jos keräilet Made in Finland -tarralla olevia muumimukeja tai haluat Suomessa valmistetun muumituotteen. Vain harvassa muumimukissa on tarjolla Made in Finland -tarra. Lista löytyy sivun alareunasta.

 

Fin/Thai: Valitse tämä, jos haluat muumituotteen, joka on mahdollisesti tehty Suomessa. Tarran perusteella ei voi päätellä, onko tuote tehty Suomen vai Thaimaan tehtalla, koska siinä ei lue valmistusmaata. Tarrassa lukee vain tuotteen nimi ja Arabia.fi / Iittala group / designed in Finland.

Thailand (kultainen/punainen/vihreä): Valitse itsellesi mieluinen väri tai kerää kaikki eri väriset tarrat. Vuosina 2017-2021 ilmestyneissä kesäsesonkimukeissa oli tarjolla kolmen värisiä tarroja. Kuuden mukin laatikoissa oli 3 vihreää, 2 punaista ja 1 kultainen tarra. Tämän vuoksi kultaiset tarrat ovat harvinaisimpia, joten ne ovat myös hieman arvokkaampia.

 

Pohjaleima

By arabia: Halvin pohjaleima. Valitse tämä, jos pohjaleimalla ei ole sinulle merkitystä. Arabia vaihtoi tehtaanmerkin vuonna 2014, joten vuoden 2014 jälkeen kaikissa muumituotteissa on tämä pohjaleima.

By arabia & vuosileima: Vastaava kuin By arabia, mutta sesonkituotteisiin on merkitty myös valmistusvuosi.

Kruunu: Valitse tämä, jos keräilet kruunuleimaisia muumituotteita tai jos muuta pohjaleimaa ei ole tarjolla. Kruunuleima on kaikissa Arabian muumituotteissa, jotka on valmistettu vuoteen 2014 mennessä.

Kruunu & vuosileima: Arvokkain pohjaleima. Ensimmäisiin muumituotteisiin vuosina 1997-2001 leimaan lisättiin tuotannon aloitusvuosi. Nämä pohjaleimat ovat siis hyvin harvinaisia.

MOOMIN 75: Valitse tämä, jos keräilet kultaleimaisia muumimukeja tai haluat  tyylikkään pohjaleiman! Tämä on arvokkaampi kuin kruunuleimainen muumimuki (ilman vuosileimaa).

 


Esimerkkikuvia niistä virheistä, joita esiintyy usein myös ykköslaatuisissa, käyttämättömissä mukeissa, kun niitä tarkkaan tutkii. Tämän tyyppiset virheet lajittelemme kuntoluokkaan Tarrallinen & Aivan hyvä. Virhe voi olla joko tarrassa ja/tai jonkinlainen tehdasvirhe lasitteessa.

 

Talvinuotio Stockmann muumimuki

Primadonnan hevonen 

Keltainen pikku myy muumimuki Talviuni

 Tiuhti ja viuhti muumimuki

 Seikkailu muumimuki Keltainen myy

Siesta 

 Talvimetsä