En samling muminmuggar

 I Finmugs webbutik det finns muminmuggar med flera olika alternativ. Det speciella med finmug är att det finns alternativ även för muggar med klistermärken (tillverkade i Finland, tillverkade i Thailand och olika färgalternativ för de nya sommarsäsongsmuggarna). 

Vi kontrollerar varje Muminmugg separat, vilket gör att vi kan erbjuda olika träningsklassalternativ. Det speciella med finmug är att vi kontrollerar muggar med klistermärken för även de minsta estetiska fel, så att vi kan erbjuda bästa möjliga service till samlare av muminmuggar. Basstämpeln kan också väljas om produkten har tillverkats med olika baser (årsstämpel, kronstämpel eller den nyare arabiska "by arabia"-stämpeln.)

Från en muminmugg kan finmuggar ha upp till tio olika alternativ. I produktbeskrivningarna har det förklarats vad det kan finnas för alternativ för Muminmuggen. Alla alternativ är inte alltid tillgängliga, men vi strävar efter att skaffa fler produkter hela tiden! Säljer du Muminmuggar, se vår inköpsprislista härifrån.

Alla produktbilder är exempelbilder, förutom Muminmuggar från 90-talet och felaktiga produkter. Våra bilder visar vattenstämpeln "finmug", som faktiskt inte finns i produkterna.

 

 

Mer information om Muminmuggklistermärken och bottenstämplar härifrån:

Hur vet du var muminmuggen är gjord?

Tillverkningslandet framgår tydligt av klistermärket på Muminmuggen. Muminmuggar tillverkade i Finland är åtminstone Muminmuggarna med klistermärken, vars klistermärke har texten: Made in Finland. Made in Thailand är Made in Thailand muminmuggarna. Tillverkningslandet för muminmuggen kan inte härledas från andra etiketter eller bottenstämpeln. Vissa muminmuggar tillverkas dock bara i Finland, så i dessa fall tillverkas de klistermärkenfria muminmuggarna även i Finland.

Vad betyder kronstämpeln på Muminmuggen?

Kronstämpeln, "Arabia Finland", namngiven av en muminmuggsamlare, har varit Arabiens fabriksmärke under åren 1981-2014. Vissa samlare värdesätter denna kronstämpel och samlar därför endast kronstämplade produkter i sina samlingar. Denna kronstämpel garanterar dock inte dess finskhet, eftersom Arabiens thailändska fabriker även tryckte denna kronstämpel på Muminmuggens botten fram till 2014.

Vad är speciellt med en vintage muminmugg?

Muminmuggens botten kan ha året för produktionsstart, när den tillverkades. Årsstämpeln finns på Muminmuggar, vars tillverkning startades 1996-2001. Dessa års- och kronstämpel muminmuggar är särskilt värdefulla på grund av deras sällsynthet.

Förutom kronstämpeln finns årtalet även på botten av några speciella Muminmuggar, till exempel Mumindröm och Kvällssegling - muggar. Sedan dess, efter 2014, då kronstämpeln ändrades till en nyare stämpel (By Arabia), har året lagts till alla säsongs- och specialmuggar.

Under 2014 har varumärket för Arabia-fabriken ändrats. Efter detta har tillverkningsåret lagts till i botten av varje säsongsbetonad mugg.

Vad betyder "spökstämpel"?

Spökstämpeln, det vill säga serien med två bokstäver och fyra siffror som finns på undersidan av de senaste muminmuggarna. Bokstäverna hänvisar till tillverkningsstället och siffrorna till tillverkningsdatum. Till exempel tillverkades muggen med stämpeln CR1013 i oktober 2013.

Vad är så speciellt med muminmuggklistermärket?

Olika etiketter kan ha stor inverkan på värdet på en Muminmugg. Uppskattningen beror på att Muminmuggens ursprung eller ålder kan härledas från etiketten. Made in Finland-klistermärket anses vara det mest värdefulla klistermärket på grund av sin finskhet. Det minst värdefulla är Made in Thailand-klistermärket, eftersom det inte tillverkades i Finland. Andra etiketter, som "arabia.fi" och "Iittala Group", kan inte härledas från deras ursprung.

Vilka muggar har olika färgade klistermärken?

Sedan 2017 har trefärgade klistermärken gjorts för sommarsäsongens muggar. Beroende på sommarsäsongsmugg har en låda (6 st) Muminmuggar vanligtvis 3 st gröna klistermärken, 2 st röda klistermärken och 1 st gula klistermärken. På grund av detta kan färgen på klistermärket vara viktig, speciellt om samlare börjar samla klistermärken i olika färger i sina samlingar.

Exempel: Sommarteater (2017)Låt oss åka på semester (2018)Kvällssim (2019)Loikoilua (2020)